cyberverzekering

Wat dekt een cyberverzekering niet. De omgekeerde vraag?

Wat dekt een cyberverzekering? Vaak is de vraag wat een cyberverzekering juist wel dekt. Het is ook goed om te benoemen wat een cyberverzekering niet dekt. Dat is pas interessant als het gaat om Cyberrisk…

  • USA en Canada
  • Social Media en andere xxxpliciete websites  
  • Juridische consequenties 
  • Onvoldoende ingerichte netwerken en systemen
  • Waar kan ik advies krijgen en een verzekering sluiten

Juridische Consequenties
 
Het afsluiten van een cyberverzekering verschuift de aansprakelijkheid van een cyberaanval niet van uw bedrijf af. De verantwoordelijkheid om de informatie van uw klanten veilig te houden, ligt nog steeds in uw handen.
 
Hoewel uw verzekeringsmaatschappij juridische kosten voor gedekte verliezen kan dekken, zijn ze niet verantwoordelijk voor juridische gevolgen die uw bedrijf zou kunnen tegenkomen. U moet weten dat een cyberverzekering niet onmiddellijk alle computerproblemen oplost die u mogelijk heeft. Met andere woorden, het hebben van deze verzekering zal een cyberaanval niet voorkomen. 

Zelfs als u een cyberverzekering afsluit, moet u nog steeds waarborgen hebben tegen cyberaanvallen. “Wat dekt een cyberverzekering niet”

Wat dekt een Cyberverzekering
Wat dekt een cyberverzekering niet? (Social Media en andere xxxpliciete websites) Het afsluiten van een cyberverzekering verschuift de aansprakelijkheid van een cyberaanval niet van uw bedrijf af. De verantwoordelijkheid om de informatie van uw klanten veilig te houden, ligt nog steeds in uw handen.

VS en(of) Canada  

Niet standaard is dekking vanuit Nederland en (of) Europa voor het leveren van digitale diensten in de Verenigde Staten en Canada. We hebben het toch over de vraag “Wat dekt een cyberverzekering niet?”

De “standaard” verzekeringsvoorwaarden van de in Nederland gangbare Cyberverzekeringen geven enkel dekking in een vooraf bepaald gebied (Normaal gesproken “Europa”) of kent een uitgebreider dekkingsgebied, maar exclusief schade of incidenten gerelateerd aan de VS en Canada. Dit voornamelijk vanwege het agressieve claimklimaat aldaar. 

Omdat Nederlandse bedrijven weldegelijk werkzaamheden over de hele wereld uit voeren behoort het meeverzekeren van activiteiten of werkzaamheden in de VS en Canada wel tot de mogelijkheid. Wees bewust dat, wanneer dit al kan, dekking voor VS en Canada enkel tegen een (forse) bij betaling/meer premie mee te verzekeren is. Ook zal de infrastructuur van je netwerk en je andere technologie gerelateerde risico’s onder een vergrootglas worden genomen bij de aanvraag.  

Let wel, dat vinden wij niet erg. Een nieuwe perceptie vanuit een risicobenadering biedt altijd nieuwe inzichten tot het beveiligen van systemen en netwerken. Deze afweging als het gaat om de risico’s van zaken doen met of in de VS en Canada blijft ook uw verantwoordelijkheid.  

Zelfs als u een cyberverzekering afsluit, moet u nog steeds waarborgen hebben tegen cyberaanvallen. Wij bieden en faciliteren we deze oplossingen -tot internationaal gestandaardiseerde raamwerken voor Cyber Risk en Cyber Security aan toe- natuurlijk ook. Dat maakt ons zo uniek.  

Social Media en andere xxxpliciete websites  

Een aantal online diensten zijn niet te verzekeren met een Cyberverzekering. Denk aan Social Media(platformen), Gokwebsites en websites uit de Adult Entertainment Industrie.  
 
De gedachte hierachter is dat deze bedrijven zo’n geliefd doelwit zijn van Hackers (om diverse redenen) dat het simpelweg een te groot risico is geworden om te verzekeren. Vergeet niet dat verzekeraars niet verplicht zijn een verzekeringsdekking te bieden. Dat hoeven ze helemaal niet… te grote risico’s op het optreden van cyberincidenten zullen ze echt niet accepteren.  

Inrichting netwerk en systemen.  

Bij een forse dekkingsvraag stellen de verzekeraars van cyberverzekeringen eisen aan de inrichting van uw netwerken, systemen en processen. Blijkt bijvoorbeeld bij schade dat je hier niet aan voldoet, dan is er een aanwezige kans dat de schade niet, of slechts voor een klein gedeelte vergoed wordt. Terwijl je wel geïnvesteerd hebt om dat (op enig moment) op orde te brengen. 

Waar kan ik een cyberverzekering afsluiten? 

Sebastiaan Zaal Assurantien | Cyberverzekeringen
Wat is een Cyberverzekering? Inclusief 3 IT-RISK dekkingstips!zaalrisicomanagement.nl

Na het lezen van alle informatie over cyberverzekeringen (onder andere “Wat dekt een cyberverzekering niet) op onze website, zijn we er zeker van dat u de vraag “wat is cybersecurity en wat dekt de cyberverzekering?” als een risico professional kunt beantwoorden.

Er is echter nog een laatste ding om rekening mee te houden: waar u een cyberverzekering kunt vinden?  

Ons uitgebreide verzekeringsplan combineert meerdere verzekeringspolissen, waaronder cyberrisicoverzekeringen en algemene aansprakelijkheids- en andere bedrijfsverzekeringen. Door al deze plannen te bundelen, kunt u mogelijk geld besparen en de consistente zorg krijgen die uw bedrijf nodig heeft. 

Vraag om te beginnen een offerte of risicoscan aan. Het proces duurt slechts een paar minuten. U bent in een mum van tijd op weg om de dekking te voltooien. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *